Heikin blogi

Maailma toimii oikein, mutta me ihmiset emme.
Luomme enemmän ongelmia kuin ehdimme ratkaista.

Yhteinen hyvä

17.08.2023

Lähden siitä, että on olemassa yhteinen hyvä. Se toteutuu kun toimimme oikein, kaikkia kohtaan.

Yhtä mieltä

13.08.2023

Maailman ongelmat ovat ihmisen aiheuttamia. Me emme toimi oikein, koska näemme maailman väärin. Mielellä on kolme tehtavää ja se mokaa kaikissa kolmessa. Tarvitsemme uuden kartan mielestä. Se perustuu faktoihin, siihen mitä todella tapahtuu, ei omaan värittyneeseen versioomme tapahtumien kulusta.

Elämä suorana on elämistä tosiasioiden kanssa.
Se on ihmeen näkemistä maailmassa, toisissa - ja itsessä.

Onko mahdollista toimia oikein ja hyvin?
Sitä pohdin uudessa kirjassani ja olen melko lailla koko elämäni pohtinut.

Suorana

21.11.2022

On kaksi tapaa elää elämäänsä: ajassa ja suorana. Ajassa elämiseen liittyy menneiden muistelua ja tulevaisuuden suunnittelua, katumista ja toivomista, vertailua, haikailua ja monenlaista tavoittelua. Suorana eläminen tarkoittaa mielen kytkeytymistä siihen mitä ihan oikeasti tapahtuu, tosiasioihin.

Olin eilen mukana taiteilija Manuela Boscon uudessa podcastissa Luvattu maa. Keskustelimme puolitosta tuntia ihmisenä olemisesta maailmasta, joka on pahasti rikki. Meillä oli intensiivinen ja inspiroiva keskustelu, joka julkaistaan lokakuussa osoitteessa podimo.fi.

"Lähivuosina ratkaistaan maailman kohtalo. Meidän on käännettävä kurssi NYT!"

Olen kirjoittanut kaksi kirjaa kaupasta. Kohta ilmestyy kolmas: Kaupan huiput - Kun hyvä ei riitä.

Vaatii rohkeutta todeta, että on epäonnistunut elämässään. Kanadalainen tiedemies ja aktivisti David Suzuki on ollut 50 vuotta etulinjassa taistelemassa paremman elämän ja ympäristön puolesta. Kuitenkin hän kokee, että joutuu kohta jättämään maailman huonommassa kunnossa kuin haluaisi jättää.