Blogi 

On aika kääntää ihmiskunnan kurssi. Maailman isoja ongelmia ei voi ratkaista yksitellen eikä kukaan yksin. On löydettävä niiden aiheuttaja, juurisyy ja poistettava se.

Kymmenes kirjani on valmiina painoon. Takana on kolmivuotinen kiehtova urakka.

Whole and One

16.11.2018

Syyskuun blogissa kerroin kirjahankkeesta. Kyse on maailman kriisin ratkaisemisesta, vosimmeko löytää ratkaisun kaikkiin ihmisen ongelmiin. Voi kuulostaa hullulta ja jopa mahdottomaltakin, mutta on se myös tärkeätä ja kiireistä!

Osallistuin viime vuonna Helsingin yliopiston järjestämään Helsinki Challenge - tiedekilpailuun kahdeksan hengen poikkitieteellisessä ryhmässä. Meidän piti esittää ratkaisu johonkin seitsemästätoista YK:n Agenda 2030:ssa mainittuun kestävän kehityksen haasteeseen.

On asioita, joita on mahdoton ymmärtää, jos niitä ei ole itse kokenut. Meillä on myös asioita, joita luulemme ymmärtävämme. Lisäksi on tapahtumia, jotka muuttavat elämämme suunnan.

Eipä ole koskaan mistään lehtijutusta tullut niin paljon palautetta kuin 3.12. Helsingin Sanomissa julkaistusta haastattelustani. Totesin, että "jos palkkapäivä on työn kohokohta, ihminen on tehnyt itsestään orjan". Sanoin myös, että liian moni laskee itsensä liian helpolla.

Elämme kahdessa maailmassa. Toinen on totta ja toinen mielemme heijastetta. Totta on se mitä kaikkialla maailmassa kaiken aikaa tapahtuu. Se mitä kaikesta ajattelemme, on mielen luomusta.

Turvassa

15.11.2017

Ihminen oppii paljon katsomalla sinne minne hänellä ei ole tapana katsoa.

Kohoaminen on kiehtonut minua pitkään. Olen kysynyt itseltäni, miksi mieli lähtee kohoamaan ja mikä vetää sen takaisin maahan. Miksi lumoudumme ja mikä saa elämän kuuman sykkeen sähköistämään kehomme? Miten apean arjen voi muuttaa upeaksi - ja voiko ylipäätään?