Heikin blogi 

Elämä suorana on elämistä tosiasioiden kanssa.
Se on ihmeen näkemistä maailmassa, toisissa - ja itsessä.

Onko mahdollista toimia oikein ja hyvin?
Sitä pohdin uudessa kirjassani ja olen melko lailla koko elämäni pohtinut.

Suorana

21.11.2022

On kaksi tapaa elää elämäänsä: ajassa ja suorana. Ajassa elämiseen liittyy menneiden muistelua ja tulevaisuuden suunnittelua, katumista ja toivomista, vertailua, haikailua ja monenlaista tavoittelua. Suorana eläminen tarkoittaa mielen kytkeytymistä siihen mitä ihan oikeasti tapahtuu, tosiasioihin.

Olin eilen mukana taiteilija Manuela Boscon uudessa podcastissa Luvattu maa. Keskustelimme puolitosta tuntia ihmisenä olemisesta maailmasta, joka on pahasti rikki. Meillä oli intensiivinen ja inspiroiva keskustelu, joka julkaistaan lokakuussa osoitteessa podimo.fi.

"Lähivuosina ratkaistaan maailman kohtalo. Meidän on käännettävä kurssi NYT!"

Olen kirjoittanut kaksi kirjaa kaupasta. Kohta ilmestyy kolmas: Kaupan huiput - Kun hyvä ei riitä.

Vaatii rohkeutta todeta, että on epäonnistunut elämässään. Kanadalainen tiedemies ja aktivisti David Suzuki on ollut 50 vuotta etulinjassa taistelemassa paremman elämän ja ympäristön puolesta. Kuitenkin hän kokee, että joutuu kohta jättämään maailman huonommassa kunnossa kuin haluaisi jättää.

Mitä tulee?

02.01.2021

Moni huokaisi helpotuksesta kun koronan piinaama vuosi 2020 jäi historiaan. Saapa nähdä, mitä tämä vuosi tuo tullessaan.

Ihmisen paikka

17.12.2020

Systeemiäly on yksi kiehtovimmista käsitteistä ikinä. Esa Saarisen ja Raimo Hämäläisen kehittämä toimintamalli on helppo ymmärtää väärin. Sitä on todella vaikeaa ymmärtää oikein. Tavallaan sitä ei edes voi täysin ymmärtää. Kyse on tavasta toimia.

Ylellä on mainio sarja, jossa ihmiset esittelevät mielisanojaan. Minulla on sellaisia monta, mutta yksi on ylitse muiden.