Elämä suorana

01.03.2023

Elämä suorana on elämistä tosiasioiden kanssa.
Se on ihmeen näkemistä maailmassa, toisissa - ja itsessä.

Näissä kahdessa lauseessa kiteytyy uuden kirjani ydinsanoma.

Esitän, että mielemme ei nyt hahmota elämää oikein. Siitä seuraa paljon pahaa. Egomme tulkinta maailmanmenosta on kapea ja kiero. Mielemme ohjelmassa on virhe, joka pitää korjata. Siihen tarvitaan suoraa mieltä. Sellainen tunnistaa egon metkut, eikä anna sen kaapata mieltä.

Kirjassa pohdin ensin oikein näkemisen olemusta ja sitten hyvin tekemisen ehtoja. Sen jälkeen esitän 1326 hajanaista havaintoani elämästä ajassa ja suorana.  Ajatelmani ovat ehdotuksia lukijan pohdittavaksi, tarkoituksena herättää mieli. Ne kutsuvat katsomaan omaa elämää lempeän suoraan ja kysymään, mitä elämässäni on liikaa tai liian vähän. 

Lähtökohtani on, että näkemällä elämän oikein, sen oivaltaa olevan ihme ja elämä lakkaa olemasta egotrippi oman navan ympärillä. 

Kirja alkaa lauseella, jonka toivoisin jokaisen syvästi sisäistävän: "Maailma toimii oikein, mutta me ihmiset emme." Tästä päädyn pohtimaan, mikä mielessämme on pielessä. Yhdellä sanalla: ego. 

Kirjassa rohkaisen altistumaan arjen pienille ihmeille, "virittymään ihmeiden taajuudelle". Tämä onnistuu vain kun ego lopettaa kaiken turhan touhuamisen ja siirtyy pomottajan paikalta palvelijaksi. 

Egoismi on sitkeä oireyhtymä. Se on nyhdettävä juurineen kaikilta elämänalueilta. Siitä alkaa elämä suorana. Syntyy yhteys, jossa ei tarvita sanoja. 

Toivon, että kirja kuljettaa lukijan sanojen taakse ja egon pulina vaikenee. Siinä tilassa asiat ovat niin kuin ovat, totta. Se on elämää suorana.