YHTÄ JA KAIKKI - näe ja ole maailma

Nyt saatavissa äänikirjana tekijän lukemana!

YHTÄ JA KAIKKI – näe ja ole maailma kutsuu tutkimusmatkalle itseemme - ja sen tuolle puolen. Fyysikko David Bohmin oivallukset vievät meidät todellisuuteen, jonne egoilla ei ole asiaa. 

Kirjassa on kaksi osaa: Kaikki ja Yhtä. Ensimmäisen osan viidessä luvussa tutkitaan, mitä tarkoittaa maailman näkeminen oikein ja miten se mullistaisi maailmankuvamme. Kahden egosysteemissämme olevan virheen korjaaminen voisi putsata ihmisten yhdessä luomat sotkut.

Toisessa osassa keskitymme siihen, millaista on olla yhtä maailman kanssa. Mitä tapahtuu mielelle sen ollessa suoraan tietoinen omista liikkeistään?

Itsen suora havaitseminen mullistaa ajattelumme. Enää ei ole sisäistä ja ulkoista, ei tunnetta erillisyydestä, vain kaiken tapahtuvan loputtomasti virtaava liike. Silloin tuntee haltioitunutta iloa elossa olemisesta. Ei ole minää ja maailmaa, on yksi maailma.

Viimeisessä luvussa kokoan yhteen, mitä voimme tehdä heti maailman kriisin ratkaisemiseksi.

Sisältö

Tehdään maailmasta ehjä!
Tarvitsemme uuden kartan mielestä. Tarina kirjan takana. Tehtävä: löytää ja eliminoida juurisyy. Suoraan näkemisestä aitoon olemiseen.

Osa 1   KAIKKI: Näe maailma

1. Mitä tulee, kun sinä tulet?
Auttaessaan toisia pelastaa itsensä. Kuka kuvittelet olevasi? Minuus on ajattelun virittämä ansa. Kaikki kietoutuu kaikkeen. Eroon egoismista. Maailma, jonne ego ei pääse. Mysteerimanifesti. Sata tuhlattua vuotta.

2. Bohmian Rhapsody
Oletukset uusiksi. Näkymätön yhteys. Pitkä ja kivinen tie. Kokonaisuus ei koostu palasista. Erillisyyttä ei ole. Luomme sisäisen maisemamme.

3. Totta ei pääse pakoon
Kaikki on sisäisessä suhteessa. Aina sama, ei koskaan sama. Tyhjä tila on täynnä energiaa ja informaatiota. Kajastus maailmasta. Henkisessä häkissä. Hyvä tahto ei riitä muuttamaan ihmistä. Fokus faktoihin. Muutos alkaa selkeydestä. Tätäkö me tahdomme?

4. Yksi ja sama mieli
Jimi keksi kitaran uudelleen. Mieli on meille mysteeri. Etsi se! Kahdeksas tapa kokea. Ego on erehdys. Kolmessa kerroksessa. Atomimalli ei toimi. Erilaisia, ei erillisiä. Eroja korostamalla päätyy eroon. Yhteen. Ei tarvetta tarkkailuun.

5. Ajattelu meidät meiksi tekee
Ajattelun 21 ominaisuutta. Kuka voittaa, kun kaikki häviävät? Ajatukset ovat itseä nopeampia. Tulee mitä ei tilattu. Ajatus on systeemi. Kaksi puolta tekee kolikon. Korjaa tai katoa! Oikeus toimia oikein. Sana on nappi. Show jatkuu vain.

Osa 2    YHTÄ: Ole maailma

6. Tarvitsemme ajatusaistin
Viisi ottelua. Koska taivas on sininen. Kaksi askelta ehjäksi. Meidän kuuluu kohota. Keho tietää. Viesti muuttuu matkalla. Muuttua voi ilman muottia. Kymmenes aisti käyttöön! Itse on näytös. Saman virran vietävänä. Muisti on sokea. Merkitys muovaa meitä.

7. Uusi agenda ja äkkiä!
Greta, Yrjö Kallinen ja YK. Alkulähteen luonnostelua. Tuli tilaamatta. Kuvittele tuntematon. Identiteetti on inkoherentti. Oletukset ovat ladattuja aseita. Kun hymy hyytyy. Kasvu kiihdyttää tuhoa. Ylävirtaan! Etsi katveet. Oleellista on voittaa oikein. Yhdessä ajattelemista. Kadonneen merkityksen kintereillä. Vaihda kysymys. Tuoreet prioriteetit.

8. Hereillä - nyt tai ei koskaan!
Mielen kaksi mörköä. Riko egon kaava. Kahdenlaista aikaa. Kosmoksessa on kaikki kohdallaan. Onnea on olla vapaa. Tulevaisuus on tässä. Rakkautta ilman rajoja. Mistä löytää totuuden?

9. Tuolle puolen
Toisenlainen todellisuus. Kauneuden kyllästämä. Kaiken perusta vaientaa mielen. Lue rivien välit. Miljoonan ihmeen jahdissa. Niin tekee kuin näkee.

10. Elä niin kuin oikein on
Aivot vapauttava oivallus ja viiden kisan voitto. Aloita siitä, missä olet. Tunne universumin pulssi.

101 ydinkohtaa

Keskeiset käsitteet

Kiitos

Lähteet