J

Johtaja

Yksikään kansa ei ansaitse alamittaista johtajaa, vaikka on sellaisen valinnut.

Hyvä johtaja ei voi yksin nostaa toimintaa uudelle tasolle, mutta huono voi yksin estää sen sammuttamalla ihmisten innostuksen.

Huippujohtajat eivät koskaan asetu ihmisten olkapäille, vaan tarjoavat oman olkapäänsä ihmisten tueksi.

Matti Alahuhdan mukaan johtajan tehtävä on päättää, mikä on oleellista.

Johtajuus

Johtajuutta tarvitsemme, pomottajia emme. Johtajuus on onnistumisen organisoimista, yhteisen sävelen etsimistä, vastuun kantamista yhdessä.

Vahva johtaja ei ole se, joka pystyy tekemään kipeitä ratkaisuja, vaan se, joka tekee sellaisia päätöksiä, jotka tuottavat halutun tuloksen.

Johtajuuden käsitteen ongelma on, että liian usein joku yritetään saada toteuttamaan jonkun toisen tahtoa. Silloin johdettavasta tulee objekti. Kukaan ei sellaiseksi halua.

Liikkeenjohdon teoriat tekivät ihmisestä voimavaran. Se on vastoin ihmisen luontoa, ja sillä oli kaksi ikävää seurausta: se tekee ihmisistä onnettomia ja alentaa tuottavuutta.

Ei riitä, että johtamiskäytäntöjä muutetaan, pitää murskata ihmis- ja maailmankuva, joihin tyhmät tavat johtaa perustuvat. Tämä ei ole helppoa, sillä vaikka johtaja olisi valmis vapauttamaan johdettavat, he eivät ole aina valmiita johtamaan itseään.

Asemansa sokaisema johtaja on kiinnostuneempi itsestään kuin johtamistaan ihmisistä.

Johtamista on joka tapauksessa ja sitä tarvitaan silloin, kun asiat eivät tapahdu itsestään.

Hyvä tapa johtaa ihmistä on johdatella häntä.

Hyvä johtaminen on ihmisten vapauttamista.

Armeijassa päätin, että elämäntyöni on vastustaa alistamista, nöyryyttämistä, kurittamista, kuuliaisuutta ja organisoitua typeryyttä.

Ihmiset kaipaavat sekä muuttumista että pysyvyyttä, turvallisuutta ja jännitystä, varmuutta ja vaihtelua. Kukaan ei kuitenkaan kaipaa huonoa johtamista.

Johtaminen on ihmeiden mahdollistamista.

Johtaja ei toimi koskaan yksin. Johtaminen on aina vuorovaikutteista.

Johtaminen

Johtajan tehtävänä ei ole tehdä itsestään tärkeätä, vaan saada ihmiset kokemaan työn tekeminen tärkeänä ja palkitsevana.

Huonosti johdetut ihmiset eivät tee hyvää työtä ja viihdy työssä. Se on ihmisille ikävää, mutta organisaatiolle aika paska juttu.

Ryhmää pitää johtaa. Johtaja ei saa olla tuuliviiri, jota yleinen mielipide tai äänekkäät yksilöt pyörittävät. Jos johtaminen on itseään täynnä olevan öykkärin egonrakennusta, ihmisten elintila kutistuu.

Johtaminen on ihmisten elinvoiman vapauttamista.

Juhliminen

Tänäänkin on monta miljardia syytä juhlia elämää.

Hyvä tapa juhlia on käyttää aikaansa ajattelemalla lämmöllä ihmisiä, joiden keskellä saa elämäänsä elää.

Jännää

Elämässä jännää on se, ettei siitä koskaan tiedä.

Järjestelmät

Ei ole helppo hahmottaa, mitä järjestelmän ulkoinen todellisuus edellyttää, sallii tai mahdollistaa. Systeemi joko liioittelee tai vähättelee ympäristössä tapahtuvia muutoksia, ja voi reagoida tavalla, josta ei hyvää seuraa.

Järjestelmät eivät pidä siitä, että ne haastetaan. Monet järjestelmät tuhoutuvat mieluummin kuin muuttuvat. Kaikki ne tuhoutuvat, elleivät muutu, sillä niillä on vastassaan itseään suurempi voima: olosuhteet. Rappio alkaa, kun systeemiä pidetään haavoittumattomana, ja sen kuvitellaan pystyvän sanelemaan muille ehdot.

Järjestys

Kosmos on järjestyksessä, tajuntamme ei. Ristiriitaan ehdollistuneet aivot eivät löydä järjestystä itsestään, eivätkä maailmasta.

Maailma ei parane, jos emme saa järjestystä mieleen. Meidän on putsattava mielestämme kuolleet kuvastot ja kylmät käsitteet. Silloin tuntee elämän mysteerin luissa ja ytimissä.

Jokaisella tavaralla on oma paikkansa. Kun oppii laittamaan tavarat paikoilleen, säästää paljon aikaa ja hermojaan.

Jokaisella paperilla on oikea paikka: siellä, mistä sitä tarvitessaan etsii.

Pöydän järjestämällä järjestyy myös pää.

Järjestäminen

Jos ei välillä järjestä päätään, voi päästä järjestään.

Järki

Järki tukkii aivot.

Järki on pilannut monta hyvää juttua.

Järkeilemällä voi ratkaista vain älyllisiä ongelmia, ei koskaan tajuta elämän syviä virtauksia.

Järjen komennossa sydän voi pahoin.

Jäärät

Jäärät ovat usein väärässä.