3. Suora mieli

Mielemme ohjelmassa olevan vian korjaaminen edellyttää, että mielemme asetukset kytketään online-moodiin.

Mieltämme hallitsevat muotit kutistavat maailmamme yhtä pieneksi kuin itse olemme. Paljon jää näkemättä ja kokematta. Kauan sitten päätin, että lakkaan rakentamasta elämääni egoni toiveille. Maailma ei paljon muuttunut, mutta minä muutuin. Fokus siirtyi sisältä ulos. Elämä aukeni uudella tavalla. Ja yhdestä sanasta tuli erityisen tärkeä: nyt.

Yksi osa mielestä elää ajassa, tekee elämästämme nauhoitetta omaan käyttöönsä, ja kelailee sitä edestakaisin. Se muistaa ja suunnittelee. Muistot muovaavat ja ohjaavat meitä, tekevät meistä sitä, mitä kuvittelemme olevamme.

Monta tapaa mokata

Mielellä on kolme perustehtävää: se kerää tietoa maailmasta, luo todellisuutta näkemänsä pohjalta, ja liittää meidät maailmaan. Mieli on linkkimme todellisuuteen.

Ikävä kyllä mieli mokaa kaikissa kolmessa hommassa. Se kerää tietoa valikoivasti, ja käyttää sitä egon ehdoilla. Siksi se luo kirjaimellisesti mielivaltaista todellisuutta.

Kolmannessa tehtävässään mieli mokaa siksi, että se ei osaa elää suorassa yhteydessä, vaan toimii käsitteiden pohjalta.

Ei hätää, tähän on yksinkertainen ratkaisu. Mielen saa toimimaan oikein päivittämällä sitä pyörittävän ohjelman.

Virheen voi korjata vasta kun sen on tunnistanut. Ego ei tähän pysty. Se on itse rakentanut itselleen vankilan, mutta ei tätä tajua, vaan etsii syitä ja syyllisiä ulkopuoleltaan, toisista ja olosuhteista.

Eivät ne sieltä löydy. Sisäinen ja ulkoinen ovat yhtä ja samaa prosessia, jota pitää katsoa kokonaisuutena. Egolle tämä on ylivoimainen tehtävä, sillä se on ehdollistunut elämään ajassa ja käsittämään käsitteinä. Se ei kerta kaikkiaan osaa elää täysin tässä ja nyt, suorana.

Virity ihmeiden taajuudelle

Etsiessään ratkaisua itse luomiinsa ongelmiin ego ei näe omaa osuuttaan oikein. Se ei ota vastuuta itsestään, vaan siirtelee sitä toisten tontille, syyttelee muita.

Suora näkeminen paljastaa koko kuvion ja johtaa suoraan toimintaan. Kun havaitsemme kulkevamme väärään suuntaan, pysähdymme ja navigoimme uudestaan.

Mielikin voisi tehdä niin, ja tekeekin silloin, kun kriisi on niin paha, että sitä ei pääse pakoon. Siitä alkaa elämä suorana. Tosiasioiden tunnustaminen on ensimmäinen askel. Kun kriisi tunkee päälle, vaihtoehtoja ei ole, on pakko toimia heti.

Tällainen havahtuminen ei tapahdu ajassa, eikä sitä voi harjoitella. Se toteutuu nyt tai ei koskaan. Sen toteutuessa mielessä tapahtuu mutaatio, joka muuttaa tapamme nähdä ja toimia. Mieli lakkaa elämästä omassa onkalossaan ja kytkeytyy maailmaan oikein. Silloin se on yhtä maailman kanssa.

Elämä suorana on mahdollista vain, jos tarkistaa omat oletuksensa ja oikaisee ne, jotka eivät tuota haluttua tulosta. Tätä emme ole erityisen innokkaita tekemään.

On monia keinoja testata oman mielensä asetuksia ja nähdä mikä on totta ja oikein. Oikein on se, mikä tuottaa hyvää elämää. Sitä on vaikea määritellä, mutta sen kyllä tunnistaa ja tuntee nahoissaan.

Minulle hyvä elämä on virittymistä ihmeiden taajuudelle. Siinä maailmassa mieli toimii oikein ja korjaa itseään kaiken aikaa.