KIRJAT           

Oikein & Hyvin (2023)

Oikein näkeminen ja hyvin tekeminen ovat tämän kirjan teemat. Lähtökohtana on ajatus, että elämä on ihme, ja jos sitä ei sellaisena hahmota, sitä ei näe oikein.

Mieli on linkkimme maailmaan. Sitä hallitsee nyt ego, joka näkee vain kapean kaistaleen maailmasta. Mielemme ohjelmassa on virhe, jonka voi ehkä oikaista. Se edellyttää mielen asetusten päivittämistä.

Oikein & Hyvin kutsuu matkalle sanojen taakse. Se esittelee vaihtoehdon nykymenolle, jota hallitsee egoistinen ja aikaan ankkuroitu maailmankuva. Kirjan ensimmäisessä osassa pohditaan oikein näkemisen ehtoja, toisessa esitetään hyvin tekemisen teesit. Kolmas osa sisältää yli tuhat havaintoa elämän teemoista alkaen ajasta ja päätyen äärettömään.

Elämä suorana on elämistä tosiasioiden kanssa. Se on ihmeen näkemistä maailmassa, toisissa - ja itsessä.

Yhtä ja kaikki (2020)


YHTÄ JA KAIKKI - Näe ja ole maailma on käännös kirjastani Whole and One. Kirja pohtii, voiko ihmiskunnan kurssin kääntää ja pystymmekö luomaan ehjän maailman. Vastaus on kyllä ja ei. KYLLÄ, jos korjaamme virheet ajattelussamme. Emme, jos pidämme sitkeästi kiiinni nykyisestä maailmankuvastamme ja sen vääristä oletuksista.

Kirja oli kolmen vuoden intensiivinen urakka, joka sai alkunsa Helsinki Challenge -tiedekilpailusta, jossa vuonna 2017 etsittiin ratkaisuja isoihin globaaleihin ongelmiin YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden pohjalta. Tutkimisen tuloksena oli, että ihmisen luomat ongelmat ovat ratkaistavissa vain muuttamalla tapaamme ajatella itsestä, toisista ja maailmasta.

Lue kirja, aloita täältä.

Rohtoja raatajille (2016)

Rohtoja raatajille on kiehtova kuvaus polusta, joka polveilee mahdollisuuksien maailmassa. Ihminen ehtii elämänsä aikana kohdata miljoona ihmettä. Ehtona on, että kulkee omaa polkuaan mieli auki, tahtoo kiihkeästi nähdä ja tehdä ihmeellisiä asioita.

Jokaisella meillä on tuhat tapaa muuttaa arki apeasta upeaksi. Ihmeitä syntyy kun vähän säätää päätään ja käyttää kykyjensä koko skaalaa.

Esapuhe 
1. Kohota voi aina
2. Hetken tie on kevyt kulkea 
3. Mahtava on tehtävä
23. Kohota niin kohoat

Mielen tuolle puolen (2015)

Mielen tuolle puolen julkaistiin syyskuussa 2015, uusittu painos helmikuussa 2020. Kirja on matka toiseen todellisuuteen, oppaina kaksi viisasta miestä, joita yhdisti palava halu ratkaista olemassaolon syvä mysteeri.

Elämänfilosofi Jiddu Krishnamurti ja fyysikko David Bohm keskustelivat ihmisenä olemisen keskeisistä teemoista 25 vuoden ajan, vuodesta 1961 vuoteen 1986. Tuloksena on huikea näkemys ihmisestä, joka elää kahdessa maailmassa: itse tekemässään ja todellisessa. Enimmäkseen elämme mielikuvien ja käsitteiden maailmassa, emme tosiasioiden.

Kirja on yhteenveto 52 keskustelusta vuosien 1965 ja 1983 välillä. Niissä paljastuu, mikä mielessä on pielessä ja mitä tilanteelle voi tehdä. Ratkaisu on yksinkertainen, mutta ei helppo: meidän on vapautettava mielemme ajattelun ansasta. 

Tuhat tulimmaista (2014)

Tuhat tulimmaista sisältää tuhat lyhyttä ajatelmaa teemoittain aakkosjärjestyksessä, mm. aitous, aivot, ajattelu, arvostus, asiakas, elinvoima, euroviisut, fokus, hetket, ihmettely, innostus, kasvu, katveet, kiire, kukoistus, lempeys, luonto, läsnäolevuus, merkitys, mielen miasema, pelko, pyrkyryys, pään päivittäminen, rakkaus, riemumieli, sitkutus, sydämen ääni, tervemielisyys, työn hohto, yrittäjyys, ystävyys, yö.

Työ- ja yöpöydälle sopiva kirja, joka antaa energiaa ja ajatteleminsen aihetta.

YHTENÄ - Kun minästä kasvaa me (2011)

YHTENÄ - kun minästä kasvaa me on kunnianhimoinen yritys kuvata yhteistoiminnan ylintä astetta. Silloin ei toimita itsekkäästi, vaan yhtenä ryhmänä. Kiteytin kirjassa systeemiälyn, henkiälyn, sosiaalisen älyn, tunneälyn, positiivisen psykologian ja jopa kvanttifysiikan keskeiset havainnot kaavioon, jonka mukaan yhteistyössä onnistuminen edellyttää, että kaikki toimijat sisäistävät tekemisen tarkoituksen. Tarkoitus yhdistää ihmiset ja systeemit niin, että lopputuloksena on latautunut tekeminen.

Esipuhe, Esa Saarinen

1. Työ tekijänsä nostaa

5. Päivitä pääsi, elvytä elämäsi
21. Nyt on hyvin

Palveluloisto ja kiehtomisen aito taito (2007)

Palveluloisto ja kiehtomisen aito taito on katsaus vähittäiskaupan tilanteeseen Suomessa ja maailmalla. Kuvailen, millainen murros kaupassa tapahtui vuosituhannen vaihteessa, miten palvelun luonne on muuttunut ja miksi siitä tuli tärkein kilpailukeino. Pelkällä palvelulla ei kuitenkaan pärjää, tavoitteena pitää olla palveluloiston kulttuuri.

Ennustin kirjassa, että ulkomaiset ketjut valtaavat Suomen ja näin on käynyt ruokakauppoja lukuunottamatta kaikilla aloilla.

Hohtoa kohti (2005)

Hohtoa kohti pohtii hohdon ehtoja. Ensin kysytään, mitä pitäisi tehdä tai tapahtua, että työssä ja elämässä olisi enemmän hohtoa. Toisessa osassa 52 fiksua tuttavaani kertoo mikä on heitä sytyttänyt ja koskettanut. Omakohtaiset ja syvästi koskettavat esimerkit osoittavat, että elämässä on hohtoa enemmän aina tajuamme.  

Sisältö

Jokaisella on Juttunsa (2002)

Jokaisella on Juttunsa (2002) rohkaisee etsimään sitä, mikä saa sielun laulamaan. Työ on ajatteltava uudelleen. Kyse ei ole pakkopaidasta eikä taudista, josta pitää parantua. 

Työtä voi ja pitää rakastaa - ihan itsensäkin tähden. On selvitettävä oma Juttunsa, kiteytettävä kirkkaaksi mitä tahtoo olla ja tehdä, kaivaa rohkeasti esiin erinomaisuutensa ja käyttää oikeuttaan tehdä sitä mikä sytyttää.

1. Turun junassa kolahtaa

25. Elämä on yhdessä tekemistä

Hikeä ja hurmosta (2000)

Hikeä ja hurmosta (2000) on kirja sellaisesta johtamisesta, jossa ihmiset ovat keskiössä eivätkä vain komentelun kohteena. Kirja alkaa provosoivalla toteamuksella, että ihmisiä johdetaan sikamaisen huonosti. Esittelen 18 yritystä, joissa johdetaan toisin.

Kirja sai lentävän lähdön, ensimmäinen painos meni reilussa viikossa. Olin televisiossa, radiossa ja lehdissä. Korostin, että tarkoitukseni ei ole kritisoida, vaan osoittaa miten ihmisiä tulee johtaa. Marssitin kirjan kansiin monia esikuvia, joissa yhdistyi ymmärrys, innostus ja kyky saada ihmiset liikkeelle. Tämä ei tapahdu komentamalla, vaan paremminkin kuuntelemalla ja kunnioittamalla ihmisiä. Näille opeille oli kova kysyntä, eikä tilanne taida olla vieläkään oleellisesti erilainen. 

Sisältö

Meidän kauppamme menestyy (1992) on opaskirja kauppiaille. Kirjoitin sen yhdessä Heikki Rinteen kanssa. Ilmestyessään kirja sai valtavasti julkisuutta ja sitä myytiin kolme painosta. Seuraavan kauppaa käsittelevän kirjan tein vasta 15 vuotta myöhemmin. 

LOPPUUNMYYTY. Antikvariaateista voi löytyä.