Ps. Palvelu palaa takaisin

Halvalla myyviä on aina ollut. Ne valtaavat kaupasta yhden nurkan, mutta paljon jää valtaamatta.

Jos hinta olisi meille asiakkaina tärkein asia, kaikkien kaupan toimijoiden pitäisi olla E-RIT-TÄIN huolissaan tulevaisuudestaan. Hyperkilpailu tuo supertehokkaat toimijat eikä niille voi pärjätä hinnalla.

"Wal-Mart on haka kaikessa mitä tekee, mutta ei mestari missään", kirjoittaa Michael Bergdahl kirjassaan "What I learned from Sam Walton".

Jos haluaa pärjätä kaupassa, on oltava mestari siinä mitä tekee. Sitä on palveluloisto: tehdä mestarillisesti se mitä tekee.

Asiakkaina me tarvitsemme halpaa, mutta haluamme hyvää. Hinta on suhteellinen suure. Se suhteutetaan siihen mitä saadaan vastineeksi.

Palveluloiston ydin on antaa enemmän vastinetta rahalle. Tavara ei muuksi muutu, mutta palvelu kasvaa antajansa otteessa. Palveluloisto syntyy sydämessä, näkyy silmän pilkkeenä ja siirtyy asiakkaalle. Sitä on palveluloisto.

Halvalla myyjät eivät voi poistaa asiakkaan halua saada palvelua. Mitä enemmän palvelua karsitaan, sitä kipeämmin sitä kaivataan. Palvelu tulee takaisin, koska emme halua ja voi elää ilman sitä.