Hohtoa kohti - se kohottaa mikä kolahtaa

Hohtoa kohti

Hyvien joukosta nousee huipuksi se, joka saa asiakkaansa toteamaan: MAH-tavaa! Tämä edellyttää kykyä sytyttää toiset ja syttyä itse omaan työhönsä. Miksi kuitenkin vain kerran sadasta asiakas syttyy? Miksi hohto hiipuu omasta työstä?

Hohtoa kohti haastaa nostamaan toiminnan uudelle tasolle. rohkaisee harppauksessa hyvästä hohdokkaaksi. Se on kirja ihmisille, jotka haluavat nähdä ja tehdä hohtoa työssään ja elämässään. 

Sisältö

Alku: soitto
Hohtoa ei tarvitse kaukaa hakea. Hyväntahtoinen kapina tylsyyttä ja touhotusta vastaan. Huipulla oleminen on tapa suhtautua siihen mitä tekee ja miten toimii ihmisten kanssa juuri nyt.

OSA 1: KOHOAA

1. Kolme harppausta huipuksi   5
Alussa on kysymys. Seitsemän syytä syttyä. Lataus hioo huipuksi. Pikarahaa vai pitkä suhde? Kaikki päät käyttöön. Pilkettä puuhiin. Haastetta loppuelämäksi. Sytyttämisen teesit.

2. Katveessa on kasvun siemen   23
Ihan hyvä hylätään. Hymyjen hautausmaalla. Onko työtorstai toivoa täynnä? Vakaus on poikkeus. Pura päätäsi paperille. Muutoksen kuusi vipuvartta. Etsi ei-ilmeisiä ilmiöitä. Viidesosa voi olla valtaosa. Hitaasti hyvää, hetkessä huipuksi.

3. Koneella on kylmä sydän   39
Pyrkyri tahtoo, noste nostaa. Oy Inhoa ja intohimoja Ab. Rahantekorobotti. Kvartaalin kirous luo moneymanian. Organisaation hyvä elämä. Tavoitteiden tasapaino. Pariisiin vai potkut. Terve ei ajattele pelkällä järjellä. Kukoistuksella ei ole kattoa. 

4. Se Jokin ja seitsemän sokeutta   47
Sitä tekee hyvin, mitä rakastaa. Johtamisen seitsemän sokeutta. Viisas oppii virheistään. Fiksu tietää, etti tiedä. Kaikkea ei voi mitata. Latistavat linnakkeet. Kontrollin yritys on itsemurha.

5. Kuuntelua kolmella korvalla   57
Neljä suuntaa harpata. Säästökierre voi tulla kalliiksi. Paljon sanomatta jää. Kahdella korvalla kuulee vain ääniä. Huipulla on tilaa kaikille. Hurmoksessa syntyy hyvää jälkeä. Valittuja paloja totuudesta. Nostetta ja notketta. Älä johda kuin lasta.

6. Hohto on harvinaista herkkua   69
Hohto on kasvun ehto. Halkeamia kiiltävässä kilvessä. Menestyvä on itsensä vihollinen. Perinteisellä tyylillä tylsyys toteutuu. Korsuissa karjuminen ei ketään sytytetä. Teko erottaa tekijän ja tekopyhän.

7. Tuhat tilaisuutta ilahduttaa   77
Häikäistyminen Haminassa. Oho, sanoi asiakas. Veny vaikka sentti. Kuusi kallista kuvitelmaa. Arvaamalla eksyt varmasti. 

8. Elämystä ne hakee!   85
Kohotusta kaikille aisteille. Edes hetkeksi henkiin. Älä ylitä, yllätä! Työ on pelkkää teatteria? Elä roolisi todeksi. Kuinka tylsistynyt Disney keksi elämystalouden? Elämys se on pettymyskin? Kaikki työ on teatteria. Elä roolisi todeksi.

9. Harmaiden lampaiden loisto   95
Muunnos on bisnes. Ratkaisevan askeleen astuu asiakas. Asiakkaan kosto. Asiakas Intomieli ja uusi asiakasajattelu. Montako ilahdutit tänään? Kaikki korvat kuuntelevat. Halua kuulla sitä mikä satuttaa. Kuoren alla kuplii. Joku on aina niskan päällä.

10. Halutaan: Intomielisiä ihailijoita   107
Kassakone kilkattaa tunteiden tahtiin. Kamera näkee sen mille silmä on sokea. Asiakkaat rakastavat, asiakkaat inhoavat. Kuvittele täydellinen palvelukokemus. Kuuntelun kolme ansaa. Viimeinen prosentti ratkaisee. Säännöt synnyttävät robotteja. Yhden Prosentin Sääntö. 

11. Tylsyyteen voi kuolla   113
Työ, jolla on tarkoitus. Namuun jää nalkkiin. Olla erillinen ja yhtä. Apaattiset ajopuut laskevat koskea ilman melaa. Kauniita kohtaamisia. Ei soi, ei syki. Kolme tapaa vaikuttaa. Paremman puutteessa kelpaa kakkoslaatu. Mielen kolme myrkkyä. Itseensä käpertynyt ei löydä toista ihmistä tunnetasolla. Peto ei tunne häpeää. Tunarin tyyli ja minän metkut. 

12. Hehkua voi ilman syytä   127
Arkemme pyörii neljän asian ympärillä. Päin pelkoa. Eletyn elämän etapit. Temppuja ja tyylejä. Uskalla olla niin hyvä kuin tahdot.

OSA 2 KOLAHTAA

13. Kolahti, kasvatti, säväytti, satutti   134

14. Pienestä kasvaa iso   138
Sydän valaisee aivot. "Sen koneen pitää perkele toimia!" Rehellisyys kannattaa - älä koskaan kuseta! Olemme elämälle velkaa. Aja seinän läpi. Luvut eivät johda. 1000 voi olla enemmän kuin 4700. Yksi sana nosti. Anteeksipyyntö haudan takaa. Joulukortti Virosta. Maali mielessä maratonin startissa. Ihmisen hyvä yrityksen ohjenuorana. Aloita porukan päästä. 

15. Yhtenä aamuna kaikki on toisin   166
Oven takana odotti mullistus. Hyvä kypsyy kymmenen vuotta. Tyynenä myrsky silmässä. Läpi kunniakujan. Lapset eivät uraa estä. Pappina päästin pahan irti. 

16. Kaikenlaista kauttani kulkee   190
Nauru kulkee kauttamme. Liekehtivä laatupiiri. Tyhmät kysymykset. Kaikki tulee toisilta. Jos ei nyt niin milloin sitten? Vainajallakin on ihmisarvo. Yllätysmuna. Tunteet pitää tuntea. Kaksi jälkiruokaa.

17. Kotona saa sokkelin   206
Elä kunnolla! 40 vuotta neljän päivän keikalla. Talonpoikageeni. Äiti pysyy äitinä, isien osa on kuolla liian varhain. Lierihatun lumovoimaa.

18. Arkemme sytyttäjät   232
Liki hermoton Liisa. Tasavertainen veli. Kohtaamisguru. Mitä aiot elämälläsi tehdä? Ktse tulevaisuudessa. Sen saa mitä on valmis tekemään. 

19. Kanssakulkijoita ja taakanjakajia   242
Luovuuden loistossa. Ja aukeni uudet polut. Rohtoja runnellulle. Marco on minulle viulukonsertto. Ripaskaa ja runoutta. Minä ja Mannerheim. Open karisma kantaa.

20. Loistoa, sytykkeitä, intohimoja   257
Teatterin haju vei sydämen. Lukeminen lataa sielun. Sukeltaen syvyyksiin. Tähtitaivas ja muuta mykistävää. It's up to you. Joogatessa joustaa.

OSA 3 HOHTAA

21. Taikamatolla kohti horisonttia   286
Kymmenen keinoa hakea hohtoa. Uskalla olla hyvä: merkityksellisen elämän kulmakivet.

Lopussa kiitos   290