Hikeä ja hurmosta

SISÄLTÖ

1. Se toinen tapa

Ajopuuna elämän virrassa. Luovu kuonasta. Tieto ei ihmistä muuta. Piiri pieni pyörii. Pelissä koko olemisesi. Miksi toinen tapa: innon ja onnen tähden.

2. Hyvän työn uusi anatomia

Jokainen haluaa onnistua työssään ja viihtyä elämässään. Työssä kituva ei voi elää upeata elämää. Hyvä työ ei synny soolona. Lakkaa narisemasta.

3. Kukko kiekuu Pafoksella

Mikä suomalaisessa työelämässä on pielessä? Vastalääkettä työpaikkakitumiseen. Pomo Pontevan tauti ja sen oireet.

4. Huiput toimivat toisin

Miksi menestys on pysynyt salaisuutena? Kumous alkaa yhdestä. Vatsa ei täyty reseptejä ahmimalla. Voiko yritys välttää tuhoisan veitseniskun?

5. Muutu tai murskaannut

Johtajia jalka jarrulla. Käärmeöljyä pelkoon ja ahdistukseen. Miksi muutosohjelma ei muuta mitään? Jokainen elää omilla arvoillaan. Visio vie tai vain vikisyttää.

6. Ihmiset esiin tähtijohtaja takaa

Kvanttiajattelu muuttaa johtamista vetämällä ihmiset johtajan varjosta. Tusina murskattua myyttiä johtamisesta ja onnistumisesta. Kukoistuskulttuurin kulmakivet.

7. Arjen ihmeet muuttavat maailmaa

Tavalliset ihmiset tekevät tavattomia tekoja. Iloiset insinöörit tuottavat monenlaista hyvää. Tulos ei ole koko elämä. Ihmeiden outo logiikka.

8. Yhdessä pystymme enempään

Kouluarvosanojen asteikko uusiksi. Laitosten lamaannuttamat eivät ihmeitä synnytä. Olet vastuussa onnestasi. Ihmiset eivät ole laiskoja ja tyhmiä, mutta heistä saa sellaisia.

9. Työn orjia sorron yössä

Spartacus ja olosuhteiden oikeuttama julmuus. Hierarkiat hiertävät henkisesti. Komentokulttuurin 21 kahletta.

10. Kadonneen merkityksen metsästys

Miksi ihmisistä tulee kelopuita? Työ on merkityksen hakemista jokaiseen päivään. Henry Fordin munaus. Yhteinen kohtalo yhdistää. Mukana elämän virtauksessa.

11. Et näe mitä et katso

Ohoh, sanoivat salolaiset Jorma Ollilasta. Bill Gates on väärässä. Tieto luo hallinnan harhan. Internet yllätti. Tiedon ja tekemisen välillä on kylmä kuilu.

12. Halolla hereille

Intelin vapaan pudotuksen kallis opetus. Elämä opettaa kaikkitietäviä ja kovakorvaisia. Epäonnistumisen pelko estää onnistumisen. Totuuden sietämätön kirpeys.

13. Vain kärkikoiran maisemat vaihtuvat

Lääkäri potilaana. Arvoitus nimeltä asiakas. Ikean pitkä odotus. Mikki Hiiriä on vain yksi. Koirat haukkuu, valjakko kulkee. Kuningas ei kopioi.

14. Rouva Putkisen ratkaisu

Tyytyväiset asiakkaat karkaavat. Viidakkorumpu toimii. Kuuntelun kolme astetta ja estettä. Hyvää päivää - kirvesvartta. Kiinny ja kietoudu asiakkaaseen.

15. Totuuden hetki

Koirankeksit ja pomo vessaa siivoamassa. Aitoa ärsytyksenpoistoa. Palvelun mestariksi 20 sekunnissa. Riku Rikas luottaa ensituntumaan.

16. Mutkaisia polkuja huipulle

Tulos, asiakas, henkilöstö - mikä on tärkein? Hyvien huiput. Miksi Bill putosi? Matka huipulta huipulle.

17. Kukaan ei ole vain

Hewlett Packardin johto määritteli HP:n tavan toimia jo 1957. Viisi arvoa, seitsemän tavoitealuetta, käppäilemällä johtamista ja avointen ovien politiikkaa.

18. Kietoutuneina samaan kohtaloon

Sony haluaa olla tienraivaaja, jossa jokaista opetetaan toimimaan tasavertaisten perheenjäsenten tavoin.

19. Ei palvelua, vaan palvontaa

Ällistyttävää palvelua tarjoava Nordstrom antaa henkilöstölleen täyden harkintavallan tehdä sen, mitä asiakkaan tyytyväisyys edellyttää.

20. Jos arvostaa, keksii keinot

Ihmisten kohtelu näkyy kasvoilta, uskotaan Marks & Spencerissä. Hyvät ihmissuhteet eivät ole pehmoilua, vaan reiluutta ja suoruutta.

21. Asiakas huutaa hiljaa

Vain olemalla asiakas tiedät, miltä se tuntuu. Irlantilainen Superquinn tahtoo kuulla asiakkaan suusta erityisesti sen, mitä ei ole mukava kuulla.

22. Intohimoton elämä on oleilua

The Body Shop haluaa nousta yritysviidakon lakien yläpuolelle. Anita Roddick uskoo intohimoon, innostukseen, ilahduttamiseen.

23. Utelias voittaa uneliaan

Virginissä varotaan varovaisuutta ja uskotaan, että iso on rumaa. Richard Branson on uuden talouden rokkaava idoli.

24. Vaisto on paras opas

Benettonin tarkoitus on herättää asiakkaiden tunteet. Vapaus ja työ on hyvä ja onnea tuottava yhdistelmä.

25. Kopioimalla ei pääse ohi

Vain sataprosenttinen tyytyväisyys kelpaa McDonald´sille. Maailman suurinta johdetaan yksinkertaisesti ja esimerkin voimalla.

26. Hyvän tekeminen = hyvä bisnes

Ben & Jerry`s on enemmän kuin tötteröelämys. Alkamalla palauttaa osan voitosta asiakkailleen bisnes alkoi kukoistaa.

27. Suuren on ajateltava pienesti

Sam Walton huutaa hurraata Wal-Martin ihmisten edessä, eikä ajattelee jokaisen tuhlatun dollarin tulevan asiakkaan taskusta.

28. Parempaa arkea monille

Ikeassa tahdotaan, että kaikki ihmiset viihtyisivät kotonaan ja jokaisella olisi vara ostaa kauniita esineitä.

29. Nostotöissä tarvitaan jokaista

Jan Carlzon nosti SASin suosta yksinkertaisin keinoin. Hän antoi ihmisille vallan palvella asiakkaita.

30. Yksilö ylitse kaiken

Nokiassa ei edellytetä ihmisen luopuvan itsestään. Yksilön kunnioitus ja yhteen pelaaminen nostivat suomalaisyhtiön nimen kaikkien korville.

31. Monta pientä mullistusta

Kahdeksan periaatetta, joilla Lasse Kurkilahti mullisti sadan vuoden kulttuurin ja nosti Nokian Renkaat tekemällä duunarista yhtiön avainpelaajan.

32. Keltainen kumous

SOLin kolmen kortin värisuora tarkoittaa aurinkoisia ihmisiä tekemässä raskasta työtä todistetusti tyytyväisille asiakkaille niin, että tulosta tulee.

33. Tyyli ja tunne tehoavat

Kirsti Paakkanen nosti Marimekon Amerin mudasta, koska halusi maksaa rakkausvelkaansa maalle, jossa hän on saanut toteuttaa elämänsä unelmat.

34. Kehitä ja kehity, mutta älä kesyynny

Kotipizzan huima menestys perustuu yksinkertaisen konseptin tinkimättömään toteutukseen hengessä, jota haetaan vuorilta ja maailman meriltä.

35. Henkinen johtajuus on jokaisen juttu

Erilaiset samanlaiset. Arjen arvoja vai arvovalheita? Puuhastelusta läpimurtoihin. Sisäistetty vapaus tuottaa nostetta. Pelon pelko on elon pelkoa. Henkisen johtajuus.

36. Kaikella on ISO merkitys

Tyhmä työ ei kannata. Unelmien työ uudessa taloudessa. Minä Oy:n pääjohtajaksi. Olet sitä mitä teet. Ylös ja ulos poterosta. Elämää ei voi säästää, mutta sitä voi tuhlata.

37. Elämä on totta

Nöyryyttäminen, negatiivisuus ja mörököllimentaliteetti. Tehtaiden ja toimistojen tuska. Sisäinen selostaja sanelee elämän laadun. Työn vaihtoehdot: elämistä tai itsensä elättämistä. Vinttikoirana laukkaradalla. Arjen lumous on sanojen saavuttamattomissa.

Siitä tunnet sä ystävän...

Viisauden lähteitä

Avainsanoja