Oikein ja hyvin

05.02.2023

Onko mahdollista toimia oikein ja hyvin?
Sitä pohdin uudessa kirjassani ja olen melko lailla koko elämäni pohtinut. 

Ehkä on, mutta vain sillä ehdolla, että näemme maailman tismalleen sellaisena kuin se oikeasti on. Kukaan meistä ei näe koko maailmaa. Sen tiedämme, että nyt katselemme elämää egomme lävitse ja sen hahmottama kuva on kovin kapea. Kun ehdollistuneet egomme törmäilevät toisiinsa, syntyy monenlaisia ristiriitoja ja ongelmia. Apuun tulee mieli, joka on suora linkkimme maailmaan. Suora mieli näkee ja toimii hetkestä hetkeen oikein.

Egoa tarvitaan toimimisessa. Meillä on henkilökohtaisia taitoja ja tietoja, jota ilman emme osaisi tehdä yhtään mitään, emme tunnistaisi ketään eikä suustamme lähtisi ensimmäistäkään järkevää sanaa. Näkemisessä ego on kuitenkin este. Se vääristelee todellisuutta ja värittää maailman tunnelmiensa mukaan. Ego elää kuvitelmien ja käsitteiden maailmassa, kuvien ja sanojen varassa.   

Kirjan viesti on, että mielemme asetuksissa on virhe, jonka takia maailma on nyt rikki. Se on ehkä korjattavissa, jos ego suostuu luopumaan pomon roolistaan ja asettuu omalle paikalleen mielen palvelijana. Tämä edellyttää väärien oletusten vaihtamista.

Itse on ajattelun luomus. Se elää ajassa ja omissa kuvitelmissaan. Elämä on suora lähetys ja totta. Elämme siis samaan aikaan kahdessa maailmassa: ajassa ja suorana. Tätä asetelmaa kirja kuvaa. Ensimmäisessä osassa pohditaan oikein näkemisen ehtoja, ja toisessa osassa esitän viisi teesiä hyvin tekemisestä. Kolmas osa koostuu yli tuhannesta havainnostani elämän teemoista alkaen ajasta ja päätyen äärettömään.

Haluan kirjallani avata lukijan mielen näkemään oman elämänsä tässä ja nyt, kohtaamaan tosiasiat juuri sellaisena kuin ne ovat, ilman egon vääristymiä. Lähden siitä, että suoraan näkevälle mielelle elämä avautuu ihmeenä. Suora mieli käyttää egon osaamista, mutta ei anna sen riehua valtoimenaan.

Tämä on aika lailla erilainen näkemys kuin se egon ympärillä pyörivä show, johon meitä on ohjelmoitu. Hyvä uutinen on, että kytkeytyminen elämään ei edellytä meiltä toimenpiteitä. Me olemme joka tapauksessa osa elämän tanssia. Tämän tajuaminen hiljentää mielen turhan touhotuksen.

Koko kirja on luettavissa netissä. Painettu kirja julkaistaan maaliskuussa. Tulossa on myös englanninkielinen versio RIGHT NOW - Living in What Is, joka julkaistaan Amazonissa.