Ihminen tarvitsee ihmeitä

01.10.2017

Tänään se alkaa. Seuraavat 10 viikkoa aion sukeltaa syvälle ihmeiden maailmaan. Syitä on monta. 

Ensiksikin jokainen ihminen tarvitsee ihmeitä. Me haluamme kokea ihmeitä, mutta meidän on myös saatava annos ihmeitä silloin tällöin.

Ja onhan niitä. Kaiken aikaa maailmassa tapahtuu pahan lisäksi paljon hyvää. Elämä kuplii väkevänä ja suorastaan tyrkyttää meille ihmeitään, mutta monet ovat niin täynnä itseään, etteivät niitä havaitse. Moni elää horroksessa, vaikka hurmostakin olisi tarjolla.

Toiseksi jokainen pystyy tekemään ihmeitä. Tapoja on tuhansia. Voi tehdä jotain hyvää tai jättää jotain tyhmää tekemättä. 

Kolmanneksi on hyvä silloin tällöin muistuttaa itseään siitä, että jokainen ihminen on ihme. Näemme itsestämme kapean kaistaleen, jota egoksikin kutsutaan. Jokainen on enemmän ja kun tarpeeksi syvälle kaivautuu, huomaa, ettei tiukkaa rajaa itsen ja toisten välillä olekaan. Vain ajatuksemme kutistavat meidät ja erottavat elämän ihmeestä.

Ihmekuuri on ohjelma, jossa kymmenen teeman kautta lähestymme ihmeen teemaa. Ensimmäisen viikon teema on Tilanne. Sunnuntaisin tulee uusi teema ja siihen liittyviä tehtäviä. Niihin voi vastata viikon aikana ja lähettää pohdintojaan minulle. Julkaisen niitä anonyymisti. Nimellä kommentointi onnistuu mm. Ihmekuurin Facebook -sivulla.  

Unelmani on, että saisin tuhat ihmistä mukaan ja jokainen heistä kokisi kuurin aikana tuhat ihmettä. Näin olisi kasassa miljoona ihmettä ja maailma olisi karvan verran parempi. 

Niin ja yksi ja ehkä tärkein syy Ihmekuuriin on se, että ihmeiden kokeminen on mielettömän upeata ja palkitsevaa. Ilman ihmeitä ihminen on huonoa seuraa erityisesti itselleen.

Julistan Ihmekuurin alkaneeksi ja aion oppia valtavasti. Ugh.