Virity ihmeiden taajuudelle

18.09.2017

Olen enemmän kuin innoissani. Viime viikot olen työstänyt Ihmekuuria, 10 viikkoa kestävää ohjelmaa, jossa "viritetään omaa mieltä ihmeiden taajuudelle". Hion vielä yksityiskohtia, mutta innokkaimmat voivat jo ilmoittautua mukaan.

ihmeiden teema on kiehtonut minua kauan ja mitä enemmän vuosia on tullut, sitä enemmän se on alkanut kiehtoa. En ole tässä asiassa yksin. Moni muukin kokee elämän ihmeenä, jota ei pysty eikä edes tarvitse täysin ymmärtää saati selittää.

Viime vuotisessa Ihmejahti-pilottiryhmässä tuli selväksi, että arjen paineissa oman mielen huolto jää helposti tekemättä. Kiireen keskellä ei ehdi ajatella mitä ajattelee. Pienet huolet kaappaavat mielen eivätkä aika ja voimat riitä isoja asioita pohtimaan. Apean arjen muuttaminen upeaksi onnistuu. Muutos alkaa mielestä.

Lokakuussa lähdetään liikkeelle. Kirjassani Rohtoja raatajille kiteytin, että on kolme tapaa kokea ihme. Ihmeen voi nähdä tai tehdä, mutta jokainen voi myös kokea olevansa ihme. Ihmeiden näkeminen edellyttää erilaisia taitoja kuin ihmeiden tekeminen. Ihmeenä olemisessa hienointa on, että se ei edellytä mitään. Riittää kun on tietoinen elämästä ympärillään.

Ihmeiden näkeminen edellyttää herkkyyttä ja valppautta, ihmeiden tekeminen rohkeutta ja sitkeyttä. Se kolmas ihmeen kokemisen muoto toteutuu ilman ponnistusta, riittää kun on mitä on.