Blog

Whole and One

28/11/2018

I told about my book project in my September blog (in Finnish only). The book is about solving the world crisis, finding a solution to all human problems. Sounds crazy - but also important and urgent!

Back to Pafos

27/06/2018

There are things we don't understand, if we have not experienced them. There are also things we think we understans. There are events that change the course of our life.

This interview in Helsingin Sanomat 3rd December 2017 caused more feedback than any other article from or by me.

Elämme kahdessa maailmassa. Toinen on totta ja toinen mielemme heijastetta. Totta on se mitä kaikkialla maailmassa kaiken aikaa tapahtuu. Se mitä kaikesta ajattelemme, on mielen luomusta.

Kohoaminen on kiehtonut minua pitkään. Olen kysynyt itseltäni, miksi mieli lähtee kohoamaan ja mikä vetää sen takaisin maahan. Miksi lumoudumme ja mikä saa elämän kuuman sykkeen sähköistämään kehomme? Miten apean arjen voi muuttaa upeaksi - ja voiko ylipäätään?

Niin moni oli hehkuttanut "Tuntematonta sotilasta", että halusin nähdä sen heti kun mahdollista. Perjantain Hesari piti koko elokuvaa turhana, mutta melkein kaikki sen nähneet ovat kehuneet tai vähintäänkin myönteisesti yllättyneet leffasta.

Monen ystäväni suosituksesta luin Yuval Noah Hararin kirjan "Homo Deus". On helppo jakaa monia Hararin näkemyksiä ihmisenä olemisen haasteista ja nautin hänen terävistä havainnoistaan ja tarinoistaan. Tuli tunne, että globaalit ongelmat voidaan ratkaista, mutta vain paremmalla ymmärryksellä ihmisyydestä ja erityisesti mielestä.

Tänään tulee kuluneeksi 20 vuotta kun perustimme Esa Saarisen kanssa yhteisen firman Nostetuotanto Oy:n. Se päätös johti minut polulle, jossa ei ole selkeitä suuntaviittoja. Tiesimme kyllä, mitä tahdoimme ja siitäkin oli suht selvä käsitys, miten sen teemme.